img

Cambozola Black Label Soufflés

Lunch 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 g Cambozola Black Label
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 100 ml Melk
  • 100 ml witte wijn
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eigeel
  • 2 eiwit

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter op een laag vuur, voeg de bloem toe en roer door met een garde. Melk en witte wijn toevoegen, tot een glad deeg mengen en aan de kook brengen. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Ondertussen de korst van de Cambozola Black Label snijden, de kaas in grote stukken snijden en door een zeef halen. Meng de gezeefde Cambozola Black Label door het deeg en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Geleidelijk aan het hele ei en de twee eigelen toevoegen.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en roer door het soufflédeeg. Beboter 4 soufflé- of  muffinvormpjes en vul deze voor tweederde met het deeg. Doe een laagje water in een vuurvaste schaal en zet de 4 vormpjes hier in. Bak in een voorverwarmde oven bij 200 °C gedurende 30-35 minuten. Serveer met een gemengde salade.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd