Diner
4 personen
60 minuten

Burger van eend, met rodekool salade en blauwe-kaas dressing

Ingredienten

  • 1 dl witte wijnazijn
  • ½ theelepel grof zout
  • 2 el vers geperst sinaasappelsap
  • 2 dl verse korianderblaadjes
  • 30 gr grof gehakte gedroogde veenbessen
  • 200 gr fijngesneden rode kool
  • 2 sinaasappels
  • Versgemalen peper
  • 2 tl fijngehakte sinaasappelrasp
  • 85 gr suiker
  • 50 gr Castello® Creamy Blue (meer over deze kaas)

    Castello Creamy Blue stuk

    Castello Creamy Blue stuk
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 dl crème fraise 30%
  • 2 theelepels grof zout
  • 4 eendenbouten
  • 1 fijngehakte rode chili
  • 2 grote, fijngehakte teentjes knoflook
  • 4 grote hamburgerbroodjes

Bereidingswijze


Stap 1:

Voor de Chili-marinade:
breng de azijn, suiker, knoflook en chili aan de kook in een pan met zware bodem
Kook op een hoog vuur en blijf voortdurend roeren gedurende ca. 2 minuten. Zet de marinade opzij


Stap 2:

Wrijf de eendenbouten in met zout en plaats 2 van hen, met de huid naar beneden, in een grote steelpan met een zware bodem (ovenbestendig).


Stap 3:

Verhoog het vuur en kook de benen in hun eigen vet gedurende ongeveer 6 minuten. Daarna op een middelhoog vuur.


Stap 4:

Draai ze om en ga verder met koken, nog steeds op een matig vuur, gedurende ongeveer 3 minuten. Haal de eend uit de pan.


Stap 5:

Herhaal de procedure met de laatste 2 eendenbouten.


Stap 6:

Plaats de eerste 2 eendenbouten terug in de pan en giet de chili-marinade over alle 4 eendenbouten.


Stap 7:

Bedek en eindig de eend in het midden van de oven gedurende ongeveer 2 uur op 165°C (conventionele oven).


Stap 8:

Voor de Blue-dressing:
Klop de zure room en de Castello Creamy Blauwe kaas gedurende ongeveer 1 minuut licht aan


Stap 9:

Voeg de sinaasappelrasp, zout en peper toe en breng naar behoeve op smaak.



Stap 10:

Voor de rode kool salade:
verwijder de schil en de vliezen van de sinaasappelen, volg de vorm van de vrucht.



Stap 11:

Snijd langs de vliezen tussen de oranje filets om het oranjevruchtvlees te verwijderen en bewaar het sap.



Stap 12:

Combineer de oranjefilets, sinaasappelsap, rode kool, veenbessen en korianderblaadjes



Stap 13:

Warm de burgerbroodjes op en snijd ze open.



Stap 14:

Trek het vlees van de warme eendenbouten en combineer met 4 el. van de chili-marinade uit de pan.



Stap 15:

Strijk de blauwe dressing op de boven- en onderkant van de burgerbroodjes en beleg ze met vlees en rode koolsalade. Serveer onmiddellijk.

Ook een leuk alternatief voor een lunch tijdens de feestdagen en een goede manier om restjes te gebruiken. Voor een snellere, maar ook erg smakelijke versie, kun je ingeblikte confit de canard gebruiken.