img

Bruine sandwich, met Saint Albray en zongedroogde tomaat

Lunch 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200gr Saint Albray Roomboter
  • 200 gr Saint Albray
  • 8 blaadjes versebasilicum
  • 8 cherrytomaatjes
  • 4 plakken beenham (100gr)
  • 1 zakje rucola (100gr)
  • 8 sneetjes volkoren bruinbrood
  • 4 zongedroogde tomaten opolie
  • 25 gr zachte roomboter
  • 2 eetl tomatentapenade
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 8 cherrytomaatjes 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 plakken beenham (ca. 100 g)
  • 1 zakje rucolasla (à 100 g)
  • 8 sneetjes volkoren bruin brood
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 8 zwarte olijven zonderpit

BEREIDINGSWIJZE

Bent u ook toe aan iets anders dan brie? Dan is Saint Albray
absoluut een waardige vervanger! Deze aromatische witschimmelkaas
heeft de stevige eigenschappen van traditionele gewassen-korstkaas.
De romige smaak komt extra goed tot zijn recht, als u de kaas met
korst en al op uw sandwich doet.

Aan de slag:
Meng de zachte boter en tapenade tot een smeuïg mengsel.

Snijd de Saint Albray in 8 plakken, de tomaatjes in plakjes en
de olijven en basilicum in stukjes.

Besmeer de sneetjes bruin brood aan één zijde met de
tomatenboter.

Beleg vervolgens de 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven
met de rucolasla, 1 plak beenham, 2 plakjes Saint Albray, de
reepjes zongedroogde tomaatjes.

Strooi de stukjes olijf en basilicum hierover.

Leg de overige 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder
en snijd de sandwiches diagonaal door.

Steek een cocktailprikker door de sandwich om alles bij elkaar
te houden

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd