img

Bruine sandwich, met Saint Albray en zongedroogde tomaat

Lunch 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200gr Saint Albray Roomboter
  • 2 eetl tomatentapenade
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 8 sneetjes volkoren bruin brood
  • 1 zakje rucolasla (à 100 g)
  • 4 plakken beenham (ca. 100 g)
  • 8 cherrytomaatjes 8 blaadjes verse basilicum
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 25 gr zachte roomboter
  • 200 gr Saint Albray
  • 4 zongedroogde tomaten opolie
  • 8 sneetjes volkoren bruinbrood
  • 1 zakje rucola (100gr)
  • 4 plakken beenham (100gr)
  • 8 cherrytomaatjes
  • 8 blaadjes versebasilicum
  • 8 zwarte olijven zonderpit

BEREIDINGSWIJZE

Bent u ook toe aan iets anders dan brie? Dan is Saint Albray
absoluut een waardige vervanger! Deze aromatische witschimmelkaas
heeft de stevige eigenschappen van traditionele gewassen-korstkaas.
De romige smaak komt extra goed tot zijn recht, als u de kaas met
korst en al op uw sandwich doet.

Aan de slag:
Meng de zachte boter en tapenade tot een smeuïg mengsel.

Snijd de Saint Albray in 8 plakken, de tomaatjes in plakjes en
de olijven en basilicum in stukjes.

Besmeer de sneetjes bruin brood aan één zijde met de
tomatenboter.

Beleg vervolgens de 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven
met de rucolasla, 1 plak beenham, 2 plakjes Saint Albray, de
reepjes zongedroogde tomaatjes.

Strooi de stukjes olijf en basilicum hierover.

Leg de overige 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder
en snijd de sandwiches diagonaal door.

Steek een cocktailprikker door de sandwich om alles bij elkaar
te houden

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd