img

Brood-kaas salade, met Noord-Hollandse Gouda

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1/3 stuk brood
  • 400 gr. tomaat
  • 100 gr. zongedroogde tomaat
  • 50 gr voorgekookte sojabonen
  • 2 uien
  • 1 eetlepel za’atar
  • 4 lente uien
  • 150 gram gemengde sla met rucola
  • Handje rozijnen
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie extra vierge
  • 150 gr. belegen Noord-Hollandse Gouda kaas in kleine plakken “lamellen”

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 150°C.

Snij/breek het brood in stukken en bak/rooster ze ong. 30 min. totdat ze lekker droog zijn

Maak de uien schoon en rol ze door de za‘atar.

Wikkel de uien en de kruiden in een vel aluminium folie en pof ze in de oven in ongeveer 15 min. gaar.

Neem een grote salade schaal.

Snij de tomaat in grove stukken en leg deze in de schaal en breng op smaak met peper.

Doe hierbij een scheut balsamico azijn en 3 scheuten olijfolie.

Voeg de zongedroogde tomaten, sojabonen, gemengde sla en gedroogd brood toe.

Meng dit alles tot een luchtige salade.

Snij de gepofte ui in acht stukken en de lente ui fijn.

Leg nu de rozijnen en de stukken gepofte ui en de lamellen/plakken kaas over de salade tot een mooi geheel. Strooi hierover de lente ui.



Laat even 5 min. staan voordat je eraan te begint.

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd