Diner
4 personen
50 minuten

Brood-kaas salade, met Noord-Hollandse Gouda

Ingredienten

  • 1/3 stuk brood
  • 400 gr. tomaat
  • 100 gr. zongedroogde tomaat
  • 50 gr voorgekookte sojabonen
  • 2 uien
  • 1 eetlepel za’atar
  • 4 lente uien
  • 150 gram gemengde sla met rucola
  • Handje rozijnen
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie extra vierge
  • 150 gr. belegen Noord-Hollandse Gouda kaas in kleine plakken “lamellen”

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 2:
Snij/breek het brood in stukken en bak/rooster ze ong. 30 min. totdat ze lekker droog zijn

Stap 3:
Maak de uien schoon en rol ze door de za‘atar.

Stap 4:
Wikkel de uien en de kruiden in een vel aluminium folie en pof ze in de oven in ongeveer 15 min. gaar.

Stap 5:
Neem een grote salade schaal en snij de tomaat in grove stukken en leg deze in de schaal en breng op smaak met peper.

Stap 6:
Doe hierbij een scheut balsamico azijn en 3 scheuten olijfolie.

Voeg de zongedroogde tomaten, sojabonen, gemengde sla en gedroogd brood toe.

Stap 7:
Meng dit alles tot een luchtige salade.

Stap 8:
Snij de gepofte ui in acht stukken en de lente ui fijn.
Leg nu de rozijnen en de stukken gepofte ui en de lamellen/plakken kaas over de salade tot een mooi geheel. Strooi hierover de lente ui.

Stap 9:
Laat even 5 min. staan voordat je eraan te begint.