Diner
4 personen
30 minuten

Brochette, met champignonroomsaus & aardappel in de schil

Ingredienten

  • 2 el bieslookroomkaas
  • 1 vleesspies
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 1 grote aardappel
  • ½ avocado in blokjes
  • 6 minitrostomaten in 2 gesneden
  • ½ sjalot in halve ringen
  • ½ rode appel in schijfjes
  • 100g champignons in 4 partjes
  • knoflookboter
  • peper en zout
  • citroensap
  • fijngehakte verse koriander
Drankadvies:

Bereidingswijze

Een zomers gerecht met een romige twist


Stap 1
Kook de aardappel gaar. Omwikkel deze met aluminiumfolie en leg op de barbecue.


Stap 2
Plaats een ovenschaaltje op de barbecue. Verhit hier wat olijfolie in en stoof de champignons en de knoflook. Voeg de bieslookroomkaas toe en laat smelten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.


Stap 3

Meng de avocado, appel, minitrostomaten en sjalot. Besprenkel dit met citroensap en kruid met peper en zout. Voeg vervolgens de fijngesnipperde koriander toe.


Stap 4

Bereid de vleesspies op de barbecue.

Serveer de vleesspies samen met de aardappel in schil, champignonroomsaus en de gemengde salade.