img

Boerenkoolstamppotje, met verse worst

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 4 runderbraadworsten
  • boter
  • versgemalen peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in
ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de ui
heel fijn en de paprika in lange repen.
Braad de verse worst in een kleine hoeveelheid boter rondom
bruin.
Voeg wat water toe, kruid ze met peper en zout en laat ze in een
gesloten pan in ongeveer 15 minuten gaar braden.
Voeg na ongeveer 10 minuten de paprikarepen toe.
Giet de gekookte aardappelen af, bewaar wat kookvocht, stamp ze
fijn en roer er de Boursin Cuisine erdoor zodat een smeuïge puree
ontstaat.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
Roer er de boerenkool, de fijngesneden ui en de zongedroogde
tomaat door.
Maak de boerenkoolstamppot verder op smaak met versgemalen peper
en serveer met de gebraden worst en paprikarepen.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd