Borrel
4 personen
20 minuten

Boerenkaas groentenspiezen van de bbq

Ingredienten

  • 1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas (meer over deze kaas)

    Boerenkaas Belegen

    Boerenkaas Belegen
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 maïskolf (gekookt)
  • 1 rode ui
  • ca. 6 cherrytomaatjes
  • 1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden
  • 2 tenen knoflook olijfolie zout en peper
Drankadvies:

Bereidingswijze

Lekkere groentespiezen met boerenkaas van de barbeque! Let op; voor dit recept heb je ook metalen spiezen en een kaasrasp nodig.


Stap 1
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in gelijke stukken van 3 bij 3 cm. Doe dit ook voor de courgette en de aubergine. Snij de mais in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaten heel. Verdeel alle groenten in een ruime schaal.


Stap 2
Hak de kruiden fijn en pers de knoflook boven de groenten uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi het geheel met kruiden, zout en peper.
Schep de groenten om, dek het af met folie en laat het minimaal 1 uur marineren. Steek intussen de barbeque aan. 


Stap 3
Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze circa 5 minuten op de barbeque en keer ze regelmatig om totdat ze gelijkmatig goudbruin zijn.


Stap 4
Haal de spiezen nu van de barbeque en leg ze op een bord en rasp lekker veel boerenkaas over de hete spiezen zodat de kaas erop smelt! 

Eet smakelijk! 

Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl