img

Boerenkaas fondue

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 600 gram belegen Boerenkaas grof geraspt
  • 3 deciliter volle boerenmelk
  • 3 theel maïzena
  • 3 eetl jonge jenever, wodka of kirsch
  • zout, peper
  • Nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de melk voorzichtig
Roer in gedeelten de kaas erdoor. Blijf roeren en laat de kaas op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht).
Roer de maïzena los met de drank.
Voeg dit toe aan het gesmolten kaasmengsel.
Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Houd de fondue warm op een rechaud.
Serveer de fondue met stukjes brood, krielaardappeltjes, plakjes rauwe ham, stukjes droge worst, partjes peer, augurk.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd