Diner
4 personen
20 minuten

Boerenkaas fondue

Ingredienten

  • 600 gr belegen Boerenkaas grof geraspt (meer over deze kaas)

    Boerenkaas Belegen

    Boerenkaas Belegen
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 deciliter volle boerenmelk
  • 3 theelepels maïzena
  • 3 eetlepels jonge jenever, wodka of kirsch
  • nootmuskaat (snufje)

Bereidingswijze

Ontdek deze heerlijke boerenkaas fondue!


Stap 1
Verwarm voorzichtig de melk op. Roer de kaas in gedeeltes erdoorheen. Blijf roeren en laat de kaas op laag vuur rustig smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht).


Stap 2
Pak een kom en roer de maïzena los met de gekozen drank. Voeg dit vervolgens toe aan het gesmolten kaasmengsel. Voeg naar smaak nog zout, peper en nootmuskaat toe. 


Stap 3
Houd de fondue warm een op rechaud. Serveer de fondue met stukjes brood, krieltjes, plakjes rauwe ham, stukjes droge, partjes peer en augurk.

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl