img

Bleu d' Auvergne, met zelf gemaakt notenbrood

Borrel 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 g Bleu d'Auvergne
  • 1 zakje gist van 7 g
  • 1 el honing
  • 3 dl handwarm water
  • 250 g volkorenmeel
  • 150 g maïsmeel
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 tl zout
  • 50 g blanke rozijnen
  • 50 g krenten
  • 50 g hazelnoten
  • 1 cakevorm

BEREIDINGSWIJZE

Klop de gist in een kommetje met de honing en een paar eetlepels
warm water totdat er een papje ontstaat, laat dit daarna even
staan.
Doe al het meel, kaneel, zout en de rest van het water in een kom
en roer door elkaar.
Giet het gistpapje erbij en kneed tot een deeg.
Blijf minstens 5 minuten stevig kneden tot het deeg soepel wordt
en voeg dan de rozijnen, krenten en hazelnoten toe.
Kneed alles nog een paar minuten goed door.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat het deeg een half
uur afgedekt rijzen en kneed het nogmaals goed door.
Kneed het deeg in een langwerpige vorm en bak het op de bakplaat
eerst 10 minuten.
Temper de oven naar 200 graden Celsius en bak het brood nog 20 à
30 minuten.
Als het broodje hol klinkt als je er met een mes op tikt, is het
gaar.
Snijd per persoon een paar plakjes brood af en serveer dit met een
stukje Bleu d'Auvergne.
Combineer dit evt. met een  fruitcompote.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd