img

Bladerdeeg, met Brugge Prior, kip en groenten

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 blad bladerdeeg van 40X30cm
  • 200g grof geraspte Brugge prior kaas
  • 2 prei (wit)
  • 1 venkel
  • 2 uien
  • 4 stengels witte selder
  • 1kg kippewit
  • 125g champignons
  • 10 takjes platte peterselie
  • 3 eidooiers
  • 1 chilipepertje
  • 200g dixmuda boter
  • Peper en zout
  • Verse kruiden, sla en tomaatjes voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE

Het kippewit in blokjes snijden, afkruiden en even aanbakken in dixmuda boter
-Prei, venkel, uien, selder in blokjes snijden en halfgaar aanstoven in wat dixmuda boter en bijkruiden. Op het einde de champignons toevoegen en van het vuur nemen en laten uitlekken.
-Peterselie fijnsnijden en samen met de prior kaas bij het kippenmengsel mengen.

Eventueel nog bijkruiden.
-Nu een boterpapier op de bakplaat leggen en hierop het vel bladerdeeg openrollen
-In het midden de vulling leggen en de zijkanten van het deeg insnijden in repen om de 2cm.
-Deze repen kruisgewijs over de vulling vouwen
-De eidooiers loskloppen en met een borstel over het deeg borstelen
-Zet deze rol nu in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 min tot een mooie bruine kleur is bekomen
-Koud of warm opdienen en serveren met sla, tomaat en verse kruiden.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd