img

Bladerdeeg, met Brugge Prior, kip en groenten

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 blad bladerdeeg van 40X30cm
  • 200g grof geraspte Brugge prior kaas
  • 2 prei (wit)
  • 1 venkel
  • 2 uien
  • 4 stengels witte selder
  • 1kg kippewit
  • 125g champignons
  • 10 takjes platte peterselie
  • 3 eidooiers
  • 1 chilipepertje
  • 200g dixmuda boter
  • Peper en zout
  • Verse kruiden, sla en tomaatjes voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE

Het kippewit in blokjes snijden, afkruiden en even aanbakken in dixmuda boter
-Prei, venkel, uien, selder in blokjes snijden en halfgaar aanstoven in wat dixmuda boter en bijkruiden. Op het einde de champignons toevoegen en van het vuur nemen en laten uitlekken.
-Peterselie fijnsnijden en samen met de prior kaas bij het kippenmengsel mengen.

Eventueel nog bijkruiden.
-Nu een boterpapier op de bakplaat leggen en hierop het vel bladerdeeg openrollen
-In het midden de vulling leggen en de zijkanten van het deeg insnijden in repen om de 2cm.
-Deze repen kruisgewijs over de vulling vouwen
-De eidooiers loskloppen en met een borstel over het deeg borstelen
-Zet deze rol nu in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 min tot een mooie bruine kleur is bekomen
-Koud of warm opdienen en serveren met sla, tomaat en verse kruiden.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd