Diner
4 personen
50 minuten

Aspergesalade, met Cambozola en aardappelvinaigrette

Ingredienten

  • 150g Cambozola in blokjes (meer over deze kaas)

    Cambozola Classic

    Cambozola Classic
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 80g gekookte, kruimige aardappels
  • 180g yoghurt
  • 3 stengels Kervel
  • 1 geschild knoflookteentje
  • zout
  • Cayennepeper
  • 100g sla (Lollo Rosso, Frisée of Andijvie)
  • 250g verse geschilde asperges
  • 2 el boter
  • 1 takje Tijm
  • zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Benodigd: aluminiumfolie

Bereidingswijze


Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).


Stap 2:

Pureer voor de vinaigrette de aardappels met de yoghurt de kervel en het knoflookteentje. Breng op smaak met zout en cayennepeper.


Stap 3:

Leg de asperges op de aluminiumfolie en bestrooi met zeezout en de tijmblaadjes en bedek met botervlokken.


Stap 4:

Sluit de aluminiumfolie en bak de aspergepakketjes ca. 30 minuten in de oven. Was intussen de sla droog en pluk deze grof.


Stap 5:

Meng citroensap en de olijfolie in een kom en roer de sla erdoor.


Stap 6:

Haal de asperges uit de folie en serveer deze met de sla en bestrooi met de Cambozola blokjes. Voeg als laatste de aardappelvinaigrette toe.