Diner
4 personen
30 minuten

Barbecue spies van kip, asperge en raclette kaas

Ingredienten

  • Raclette-kaas (meer over deze kaas)

    Raclette Classique

    Raclette Classique
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 300 gr kippendijfilet
  • 150 gr groene asperges
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2-3 el olijfolie

Bereidingswijze

De beste ingrediënten op een barbecue spiesje? Deze kip, groene asperges en raclette kaas spiesjes zijn het antwoord!


Stap 1
Snijd de kippendij in stukjes, zodat het makkelijk op een spiesje te rijgen valt. Marineer de kip met de tijm, rozemarijn en wat olie. Meestal moet dit zo’n 2 uur staan.


Stap 2
Nadat de marinade goed is ingetrokken de kip ongeveer 5 minuten voorbakken, zodat ze net gaar zijn.


Stap 3
Snijd ondertussen de groene asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze kort voor tot ze beetgaar zijn.


Stap 4
Ze zijn nu klaar voor de barbecue! Rijg de stukjes kippendij en groene asperges om en om aan satéprikkers of spiesjes. Leg ze op de grillplaat of barbecue met daarbovenop een plak raclettekaas. Laat staan tot de kaas gesmolten is en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!