img

Geitenkaasfondue, met Crottin Sevre et Belle

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 Crottin de Sevre et Belle (een geitenkeutel)
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 eetl (verse) bieslook
  • 1 eetl (verse) tijm
  • Bindmiddel
  • Brood & groenten naar smaak erbij serveren

BEREIDINGSWIJZE

Fondue is erg populair, vooral tijdens de feestdagen. Toch kost
de bereiding weinig tijd en moeite. Daarom is kaasfondue ook zo
ideaal voor doordeweeks! Er zijn ontelbaar veel varianten, en dit
recept is zeker een aanrader. De overgebleven kaas kunt u de
volgende dag prima als smeerkaas gebruiken. Heerlijk!

Aan de slag:
Doe de geitenkaas met de wijn samen in een pan op laag vuur.
Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
Gebruik naar wens bindmiddel, bijvoorbeeld bloem of maïzena.
Deze fondue blijft waarschijnlijk wat rullig, dit komt door de structuur van de geitenkaas.
Voeg ten slotte de kruiden toe.

Ideeën voor hapjes om in de kaas te dopen:
Stokbrood
Tortillachips
Broccoli
Bloemkool
Cherry tomaatjes
Plakjes chorizo
Champignons
Olijven
Etc.

Eet smakelijk!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd