img

Appenzeller Bitterballen

Borrel 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 gr. Appenzeller
  • 1 ei (gescheiden eigeel en eiwit)
  • 75 gr. bloem, gezeefd
  • 1 dl. witte wijn
  • 1/2 theel. suiker
  • snufje zout
  • Frituurpan met vers frituurvet

BEREIDINGSWIJZE

De bitterbal is een Oerhollandse snack met vleesragoùt. Verras uzelf of uw gasten eens met een bitterbal met een verrassende vulling van Appenzeller. Deze Zwitserse kaas van koeienmelk wordt gedurende de rijping behandeld met Kräutersulz; een kruidenmengsel van geheim recept. Aan de slag: Snijd de Appenzeller kaas in blokjes van ongeveer 1 cm3. Zeef de bloem om klontjes te voorkomen en zodat de bloem zich beter mengt met andere ingrediënten. Meng de gezeefde bloem met de eierdooier, witte wijn en het zout tot een deeg. Plaats het deeg een half uur in de koelkast. Klop nu het eiwit met de suiker stijf en meng dit vervolgens met het deeg. Haal nu de blokjes kaas door de bloem en vervolgens door het deeg. Breng het frituurvet op temperatuur en frituur de bitterballen goudbruin. Laat de bitterballen even uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd