Diner
4 personen
15 minuten

Curry, met Apetina® Paneer Kikkererwten en Spinazie

Ingredienten

  • 1 pakje Apetina® Paneer , in blokjes van 2 cm gesneden (meer over deze kaas)

    Apetina® Paneer

    Apetina® Paneer
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el tikka masala currypasta
  • 15 gr licht gezouten boter
  • 400 gr kikkererwten , uitgelekt en afgespoeld
  • 125 gr babyspinazie
  • 1 tl honing

Bereidingswijze

Paneer is de meest gebruikte kaas in India. Probeer deze heerlijke kaas eens in een eenvoudige curry.


Stap 1

Meng de tomatenpuree, currypasta, honing en 250 ml water totdat het één geheel is. Zet het vervolgens weg. 



Stap 2

Bak gedurende 4 minuten de blokjes paneer in boter en keer ze halverwege om, totdat ze goudbruin zijn. 



Stap 3

Doe de kikkererwten en currysaus in een pan en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg ten slotte de spinazie toe en laat dit 1 minuut sudderen, totdat de spinazie beetgaar is. Dien het vervolgens op. 



Stap 4

Garneer met verse munt en serveer met basmatirijst, mangochutney en yoghurt. 


Dit recept is afkomstig van Apetina 

Twist: Gebruik de restjes om heerlijke paneerkebabs te maken. Rijg de paneerblokjes met paprika op spiesen, bestrijk ze met currypasta en rooster ze tot de paneer goudbruin is.