img

Aardbeienijs

Dessert 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250  g Mascarpone van Galbani
  • 250  g Verse aardbeien
  • 80  g ultrafijne kristalsuiker
  • bewaardoos voor de vriezer (1L) (een lege bak ijs hergebruiken kan ook)
  • 1  Grote mengkom
  • 1  staafmixer
  • 1  elektrische handmixer of garde

BEREIDINGSWIJZE

Plaats de lege afsluitbare diepvriesdoos in de vriezer om voor te koelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Mix de aardbeien met de suiker helemaal fijn met de staafmixer.
Doe de mascarpone in een mengkom en doe er de gemixte aardbeien bij. Meng dit met de handmixer tot je een homogene, gladde massa hebt.
Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het tot ijs, volgens de instructies van uw ijsmachine.

Zonder ijsmachine 
Schep het mengsel in de voorgekoelde diepvriesdoos, sluit de doos af en zet 2 uur in de vriezer. Mix vervolgens met een staafmixer, en ga vooral goed langs de randen van de doos waar het mengsel bevroren is. Herhaal dit nog 2 keer, steeds om de twee uur..

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd