img

Aardappeltaart, met Arina geitenkaas en honing

Dessert 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Olie om in te vetten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • Zout 100g boter
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml) of zure room
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel fijn gehakte verse tijm (vers of diepvries)
  • 150g geraspte (harde) geitenkaas (Arina)
  • Lage bakvorm Bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de
vorm met bakpapier en vet dit ook licht in. Schil de aardappelen en
snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15
minuten beetgaar. Giet de aardappel plakjes af en laat ze iets
afkoelen. Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème
fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de
geraspte kaas erdoor. Meng het eimengsel door de crème fraîche.

Bereiding
Schep de aardappel plakjes en het eimengsel in de
bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 à 35
minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.

Wijnadvies
Een fraaie witte huiswijn, lekker koel geschonken, is hier op zijn
plaats!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd