img

Aardappelsoufflé, met kruiden

Diner 4 personen 90 minuten

INGREDIËNTEN

  • boter voor de vorm
  • 800 g aardappelen
  • 150 g zachte topklasse boter
  • 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
  • 3 eidooiers
  • 100 g Le Gruyère, geraspt
  • zout, nootmuskaat
  • 3 eiwitten

BEREIDINGSWIJZE

1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
2. In vergiet laten uitdampen.
3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd