img

Aardappelgratin van rougette ambiance, met champignons

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200g Rougette Ambiance
  • 250g vastkokende aardappels
  • 250g champignons
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 EL boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL droge, witte wijn
  • 120g slagroom
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 EL bieslook
  • 1 EL gehakte peterselie
  • Zout
  • Peper

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappels, was ze en snij ze in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de champignons in dunne schijfjes. Smoor de sjalotjes in 2 EL boter in een pan. Voeg de champignons toe. Pers de knoflook en laat hem kort meesmoren. Blus met de wijn en kook nog 2 à 3 minuten.

Snij 100 g Rougette Ambiance in blokjes. Voeg ze samen met de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk een ovenschaal met de resterende boter. Schik de aardappelschijfjes en het champignon-Rougette Ambiance-mengsel laag per laag in de schaal. Meng slagroom, eierdooier en nootmuskaat en giet dit over de gratin. Snij de resterende Rougette Ambiance in schijven en leg ze op de gratin. Bak de gratin 25 minuten. Bestrooi met bieslook en serveer.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd