img

Aardappelgratin, met Rougette Ambiance en champignons

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr Rougette Ambiance
  • 250 gr vastkokende aardappels
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el droge witte wijn
  • 120 gr slagroom
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 el bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 250 gr champignons
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Het belangrijkste ingrediënt van een aardappelgratin? Juist, de kaas! Deze variant is extra smaakvol door de Rougette Ambiance, een Franse gewassen korstkaas van gepasteuriseerde koemelk.  

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 2
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de champignons in dunne schijfjes.

Stap 3
Smoor de sjalotjes in 2 el boter in een pan. Voeg de champignons toe. Pers de knoflook en laat hem kort meesmoren. Blus het dan met de wijn en kook nog 2-3 minuten.

Stap 4
Snijd 100 gram Rougette Ambiance kaas in blokjes. Voeg ze met de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5
Bestrijk een ovenschaal met de resterende boter. Schik de aardappelschijfjes en het champignon-Rougette Ambiance-mengsel laag per laag in de schaal. Meng slagroom, eierdooier en nootmuskaat en giet dit over de gratin. Snijd de resterende Rougette Ambiance in schijfjes en leg ze op de gratin.

Stap 6
Bak de gratin in 25 minuten gaar. Garneer tot slot met de bieslook.

 

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd