img

Aardappelcrêpes, met zure kruidenroom

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • Voor ca. 16 stuks
  • Crêpes:
  • 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
  • 50 g meel
  • 1 dl melk
  • zout, peper, nootmuskaat
  • Zure room:
  • 2 EL kruiden
  • 200 g crème fraîche
  • zout, peper
  • braadboter of braadcrème
  • 8 rozetjes Tête de Moine

BEREIDINGSWIJZE

Crêpes:
1. Voor de crêpes aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
2. Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
3. Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
4. Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken crêpes afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warm houden.
5. De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-rozetjes garneren.

Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd