img

Aardappelcrêpes, met zure kruidenroom

Diner 4 personen 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • Voor ca. 16 stuks
  • Crêpes:
  • 500 gr aardappelen, bijv. Urgenta
  • 50 gr meel
  • 1 dl melk
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 2 el kruiden
  • 200 gr crème fraîche
  • braadboter of braadcrème
  • 8 rozetjes Tête de Moine

BEREIDINGSWIJZE

Aardappel Crêpes:

Stap 1
Voor de crêpes aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.

Stap 2
Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.

Stap 3
Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.

Stap 4
Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken crêpes afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warm houden.

Stap 5
De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-rozetjes garneren.


Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd