Diner
4 personen
35 minuten

Aardappelcrêpes, met zure kruidenroom

Ingredienten

  • Voor ca. 16 stuks
  • Crêpes:
  • 500 gr aardappelen, bijv. Urgenta
  • 50 gr meel
  • 1 dl melk
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 2 el kruiden
  • 200 gr crème fraîche
  • braadboter of braadcrème
  • 8 rozetjes Tête de Moine (meer over deze kaas)

    Tête de Moine

    Tête de Moine
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup

Bereidingswijze

Aardappel Crêpes:


Stap 1

Voor de crêpes aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.


Stap 2

Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.


Stap 3

Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.


Stap 4

Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken crêpes afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warm houden.


Stap 5

De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-rozetjes garneren.


Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis