img

Aardappel en champignontaartjes

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 5 grote aardappelen
  • 300 g Champignons (melange/mengeling)
  • 250 g mozzarella van Galbani
  • 40 g parmezaan van Galbani (Grana Padano of Parmigiano Reggiano)
  • 1 te(e)n(en) Knoflook
  • 1 boeketje(s) Peterselie
  • Enkele takjes verse tijm
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 1 Klontje boter
  • extra vergine olijfolie
  • Zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

- Kook de aardappelen in hun schil met de takjes rozemarijn en tijm.
- Schil de aardappelen na het koken en pureer ze grof met een vork.
- Doe ondertussen enkele eetlepels extra vergine olijfolie in een anti-aanbakpan met het teentje knoflook en de fijngehakte peterselie en tijm. Laat dit twee minuten op een matig vuur bakken. Voeg er dan de fijngehakte champignons aan toe en bak het geheel ongeveer 4 minuten op een hoog vuur. Voeg er zout en peper aan toe.
- Meng de champignons voorzichtig onder de gepureerde aardappelen.
- Vet ramequinschaaltjes in met gesmolten boter en strooi er parmezaan van Galbani overheen. Giet er de aardappel- en champignonsvulling overheen en maak een klein kuiltje in het midden van elke ramequin. Vul het kuiltje met kleine blokjes mozzarella van Galbani. Bedek de mozzarella met een laagje aardappelen en champignons om de taartjes af te sluiten.
- Laat ze ongeveer 40 minuten au bain-marie garen op 180 °C.
- Haal ze uit de oven en keer elke ramequin ondersteboven op een bord. Versier de taartjes met rozemarijnblaadjes. Warm opdienen.

Kijk voor meer recepten en informatie op http://www.ilgustoitaliano.nl/natale.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd