Het moment is alweer bijna daar: moederdag komt eraan! Tijd dus om na te denken wat je aan die speciale moeder gaat geven. Wij geven je de beste tips om er samen een heerlijke Moederdag van te maken, uiteraard met een cheesy tintje.

1. Begin met een lekker ontbijtje

Bij een bijzondere dag, hoort natuurlijk een uitgebreid ontbijtje aan de keukentafel of op bed. En als deze ook nog eens homemade is, is dat helemaal een traktatie. Er zijn genoeg recepten om op Moederdag uit te kiezen: warme Boerenkaas croissants, pancakes of een geitenkaas omelet. Dat wordt smullen!

2. Bak samen iets lekkers

Samen koken schept een band. Grijp daarom deze dag aan om samen eens iets te bakken. Muziekje aan, een wijntje erbij, goede gesprekken en bakken maar! Inspiratie nodig? Bekijk eens deze heerlijke geitenkaasmuffins.

3. Ga er samen op uit

Weer of geen weer, er samen op uit gaan is altijd leuk en hoe top is het als dat uitje ook nog eens lekker is! In het Kaaspakhuis in Woerden leer je alles over het moderne kaasmaken. Bezoek de Cheese Experience: bewonder de virtual reality omgeving, doe de kaasquiz, ga op de foto als een echt Woerdens Kaasmeisje (of kaasboer) en proef de lekkerste kazen!

4. Sluit de dag af met een lekkere borrel

Maak de dag compleet door af te sluiten met een goede borrel. En omdat wij weten dat het best lastig kan zijn om een goede kaasplank te maken hebben wij de lekkerste kazen geselecteerd voor een Moederdag kaasplank. Onze Moederdag Kaasbox bevat 5 kazen, confiture en abrikozenbrood en een plank om het allemaal op te leggen. Het enige wat jij nog moet doen is het gezellig maken.

5. Maak het persoonlijk

Het is het gebaar wat telt en daarom wordt iets wat je zelf hebt gemaakt altijd gewaardeerd. In de Moederdag Kaasbox zit daarom een persoonlijk kaartje waar wij een handgeschreven boodschap voor je op kunnen zetten. Zo geef je het cadeau een extra persoonlijke touch!

Redactie Kaas.nl
9 geschreven blogs