De Stokalde Fryske, de naam zegt het al, is behoorlijk op leeftijd. Je herkent deze oude baas aan zijnn donkerpaarse jas, krachtige smaak en flinke kristalvorming. Na rijping van anderhalf tot twee jaar is deze kaas nog steeds romig en redelijk goed snijdbaar. Gemaakt van de volle melk van koeien die de helft van het jaar buiten staan en veel gras eten.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Fryske |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
De Stokalde Fryske, de naam zegt het al, is behoorlijk op leeftijd. Je herkent deze oude baas aan zijn donkerpaarse jas, krachtige smaak en flinke kristalvorming. Na rijping van anderhalf tot twee jaar is deze kaas nog steeds romig en redelijk goed snijdbaar. Gemaakt van de volle melk van koeien die de helft van het jaar buiten staan en veel gras eten. De Fryske wordt gemaakt van volle melk van grotendeels grasgevoerde koeien. De melk is afkomstig van twee Friese boeren die de koeien veel buiten laten grazen en geen snijmais telen. ’s Avonds en in de winter krijgen de koeien opnieuw gras (of graskuil). Dat levert een andere samenstelling van de melk op, en de lekkerste kaas. Ambachtelijke kaasmakers houden de kaas vervolgens zo puur mogelijk. Ze gebruiken geen e-nummers of kleurstoffen, vandaar de wat bleke kleur.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.