Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes
De Roquefort is wellicht wel de bekendste blauwaderkaas. Deze kaas wordt gekenmerkt door zijn speciale smaak en de blauwe aders die de kaas krijgt door het toevoegen van Penicillum Roqueforti.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Schapenmelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Roquefort staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen, Penicillum Roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou onstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid.