Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Blauwgeaderde kaas

Roquefort Société

Mild
Pittig
pikant

De Roquefort is wellicht wel de bekendste blauwaderkaas. Deze kaas wordt gekenmerkt door zijn speciale smaak en de blauwe aders die de kaas krijgt door het toevoegen van Penicillum Roqueforti.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Schapenmelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Ja
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

De Roquefort staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen, Penicillum Roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou onstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Vergelijkbare kazen