De korst van de Galbani Taleggio uit Lombardije is een beetje plakkerig en ziet er vervaarlijk uit. Onder die korst zit echter een verrassend romig zuivel met een unieke, verfijnde smaak met nuances van hooi en paddenstoelen.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Italië |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Galbani |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Galbani Taleggio is een kaas met een lange traditie in Lombardije. Sinds 1996 heeft het een beschermde oorsprongsbenaming. Dankzij de romige samenstelling en zijn licht kruidige smaak, is het zeer gewaardeerd door kenners. Deze kaas kan worden geserveerd met fruit, olijven of gegeten worden met brood. Het kan gebruikt worden in gelijke mate gegratineerde op geroosterd brood of gebakken gerechten.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.