Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

(Half) harde kaas

Fol Epi

Mild
Pittig
zoetig

Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas en ook het zachte mondgevoel ontstaat na een lang rijpingsproces.

Productinformatie
Herkomst Zwitserland
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Nee
Gemaakt van rauwe melk Ja
Vegetarische kaas Nee
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas en ook het zachte mondgevoel ontstaat na een lang rijpingsproces. De kaas leent zich voor vele culinaire toepassingen, bijvoorbeeld in blokjes in een fruitsalade of als lekker aperitiefhapje.

Vergelijkbare kazen