Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas en ook het zachte mondgevoel ontstaat na een lang rijpingsproces.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Zwitserland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
Deze halfharde kaas wordt sinds 1989 gemaakt en komt uit de Loirestreek. Het grootste deel van de melk wordt verzameld binnen een straal van dertig kilometer rondom de kaasmakerij. De Fol Epi valt op door zijn vorm en de korenharen waarmee hij is versierd. De typische fruitige en lichte smaak van de kaas en ook het zachte mondgevoel ontstaat na een lang rijpingsproces. De kaas leent zich voor vele culinaire toepassingen, bijvoorbeeld in blokjes in een fruitsalade of als lekker aperitiefhapje.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.