Castello Extra Matured cheddar, vervaardigd in Zuid West Engeland, is een cheddar met een unieke smaak door de Cheshire cultuur en door de lange rijzingsduur. Een rijke smaak met een zoete twist. De textuur is kruimelig en je proeft de zoutkristallen.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Verenigd Koninkrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Castello |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Castello Extra Matured cheddar wordt vervaardigd in Taw Vally dairy in Zuid West Engeland en wordt gemaakt volgens de traditionele Engelse ‘ cheddaring’ methode. Deze cheddar krijgt zijn unieke smaak door enerzijds de Cheshire cultuur die gebruikt wordt en anderzijds door de rijzingsduur van 17 maanden. Het resultaat: een unieke kaas met een rijke smaak met een zoete twist. De textuur is kruimelig en je proeft de zoutkristallen wat een heerlijk en knapperig mondgevoel geeft. Bij een Castello Extra Matured cheddar past een gekarameliseerde uienchutney of rode druiven. Je kaasplankje kan niet zonder!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.