Weet jij hoeveel kilo kaas Nederland per jaar produceert? Bekijk alle Kaasweetjes

Op zoek naar jouw ultieme smaak?

(Half) harde kaas

Castello Extra Matured Cheddar

Mild
Pittig
aromatisch

Castello Extra Matured cheddar, vervaardigd in Zuid West Engeland, is een cheddar met een unieke smaak door de Cheshire cultuur en door de lange rijzingsduur. Een rijke smaak met een zoete twist. De textuur is kruimelig en je proeft de zoutkristallen.

Productinformatie
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Melksoort Koemelk
Merk Castello
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 50+
Over deze kaas

Castello Extra Matured cheddar wordt vervaardigd in Taw Vally dairy in Zuid West Engeland en wordt gemaakt volgens de traditionele Engelse ' cheddaring' methode. Deze cheddar krijgt zijn unieke smaak door enerzijds de Cheshire cultuur die gebruikt wordt en anderzijds door de rijzingsduur van 17 maanden. Het resultaat: een unieke kaas met een rijke smaak met een zoete twist. De textuur is kruimelig en je proeft de zoutkristallen wat een heerlijk en knapperig mondgevoel geeft. Bij een Castello Extra Matured cheddar past een gekarameliseerde uienchutney of rode druiven. Je kaasplankje kan niet zonder!

Vergelijkbare kazen