Aan deze variant op de klassieke Danablu wordt schapenmelk toegevoegd om de kaas nog meer karakter te geven. De smaak is perfect in balans en heeft licht zoete nuances. Het zuivel is heerlijk zacht en smeerbaar.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Denemarken |
Melksoort | Koemelk/Schapenmelk |
Merk | Castello |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Castello Black is een rijke, pikanteblauwe kaas bereid uit koemelk met een klein gedeelte schapenmelk (10%). Hij is geïnspireerd op Spaanse kazen waarbij verschillende melkmengelingen worden gebruikt. Hierdoor ontwikkelt de kaas een fris, scherp aroma met een zoet, geparfumeerd boeket met ronde toetsen. Hij heeft een smeuïge consistentie en is smeerbaar. Het zuivel vertoont zachte plekjes.
De Castello Black op zijn best met vers, op steen gebakken Italiaans brood en geroosterde noten in honing. Daarnaast is hij een ideale smaakmaker die sauzen heerlijk smeuïg maakt. Serveer hem met een karaktervolle rode wijn.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.