Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Witte korstkaas

Brie Plaisir de Roy

Mild
Pittig
romig
mild

Brie Plaisir de Roy is populair. Het zuivel is heerlijk romig, hoeft niet te rijpen en is daardoor altijd te nuttigen. Voor de beste smaak is het raadzaam de kaas een half uur voor gebruik uit de koeling te halen.

Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.

Productinformatie
Herkomst Frankrijk
Melksoort Koemelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose
Eetbare korst Ja
Gemaakt van rauwe melk Nee
Vegetarische kaas Ja
Vetgehalte 60+
Over deze kaas

De moderne roombrie is een zeer populaire variant op de oorspronkelijke briesoorten Brie de Meaux, de Melun en Coulommiers. Deze oersoorten werden van oudsher op de boerderij gemaakt uit rauwe melk en staan bekend om hun pittige en uitgesproken karakters. Roombrie is een uitvinding uit de vorige eeuw die snel in zwang kwam. Door het pasteuriseren van de gebruikte melk en het toevoegen van een vleugje room ontstaat een zachte specialiteit met een milde en toegankelijke smaak. De eetbare korst geeft de kaas een rijke smaak die doet denken aan paddenstoelen. Perfect natuurlijk voor op een toastje, maar ook zeer geschikt voor op brood en zelfs als smeltkaas in de keuken. De Brie Plaisir de Roy is een veelzijdige kaas van uitmuntende kwaliteit, ontstaan uit traditie en voortgezet met innovatief vakmanschap.

Vergelijkbare kazen
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel