Een heerlijk romige Hollandse kaas van ongeveer tien maanden gerijpt, op smaak gebracht met gekonfijte gember. Een perfecte aanvulling op elk kaasplateau.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Wijngaard |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 48+ |
Al sinds 1936 rijpt de familie Wijngaard, ook bekend van de Reypenaer, Hollandse kazen in een historisch pakhuis in Woerden. Tijd, rust en ervaring zijn de sleutelwoorden van deze succesvolle familie. De affiné kazen rijpen niet in dit pakhuis maar wel in zogenaamde caves: rijpingsruimtes waar de omstandigheden van het meer dan honderd jaar oude pakhuis zo goed mogelijk zijn nagebootst. Deze kazen rijpen minstens 4 en maximaal 10 maanden alvorens ze gesneden worden en voorzien van toevoegingen. De smaak van deze toegevoegde ingrediënten trekt daarna langzaam in de kaas waardoor een unieke combinatie van smaken ontstaat. Het romige karakter van de perfect gerijpte kazen in combinatie met de smaakmakersmaken de Wyngaard Affiné kazen bij uitstek geschikt om van te genieten tijdens de borrel. Een fraai stukje vakmanschap uit het Groene Hart!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.