Mozzarella di Bufala

Galbani-Mozzarella-stuk-117953a.jpg

Zacht

Verse kaas

Mozzarella di Bufala

De originele Mozzarella di Bufala is zachter dan de Mozzarella van koemelk. Ook de kern van de kaas is zachter en de kaas lijkt in een dun vlies te zitten. Het zuivel is wit en zacht en laat vocht los bij het snijden. De smaak is verfijnd en mild. Heerlijk met verse basilicum en plakjes tomaat.

Productie zone
Zeven provincies in Centraal-Zuid-Italië: Caserta en Salerno provincies, en een deel van Benevento, Napels, Frosinone, Latina en Rome.

Historische oorsprong
De buffel werd geïntroduceerd in Italië in de zevende eeuw, maar de verwijzingen naar kaas producten gemaakt van de melk leken pas te verschijnen in het begin van de twaalfde eeuw. Mozzarella werd algemeen verspreid in het zuiden van Italië vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw, waarvoor hijalleen was in kleine hoeveelheden geproduceerd. DOC erkenning werd gegeven door presidentieel decreet op 10/5/1993, BOB met CE Reg. n.1107/96. de bescherming Vereniging werd opgericht in 1981 en vertegenwoordigt nu 95 producenten.

Productkenmerken
Een frisse, vezelig textuur kaas met een porselein-witte kleur, het heeft een delicate smaak. Wanneer cutm, produceert een witte waterige vloeistof met het aroma van de melk enzymen. Naast de typische ronde vorm, maar ook geproduceerd in kleine hapklare vormen en vlechten.

Productietechnieken
De bijzonderheid van deze kaas volledig te danken aan de Tecnology gebruikt in haar traditionele voorbereiding. Het is uitsluitend van hele buffelmelk geproduceerd en, na het tekenen en gieten, kunnen ook worden gerookt, maar alleen met behulp van natuurlijke, traditionele procedures.

Voedingswaarden
Rijk aan calcium, hoog eiwitgehalte en melkzuur flora stoffen.

Hoe te genieten
Naast genieten van het vers, de bijzondere eigenschap, maakt het het perfecte ingrediënt voor typisch mediterrane gerechten, zoals pizza, pasta, groenten en tomaten (bv. “Caprese”: tomstoes, mozzarella di bufala camapana e basilicum).

Etikettering
Verpakking bedrukt met de naam “Mozzarella di Bufala Campana” en het merk van de vereniging met de relevante juridische informatie en nummer van de vergunning.

 • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  Kaas segment: Verse kaas
  Melksoort: Buffel
  Rauwe melk: Nee
  Biologisch: Nee
 • Vetpercentage: 45+
  Eetbare korst: Ja
  Zegel: AOP
  Vegetarisch: Nee
  Allergenen:
 • Locatie: Italie
 • Uiterlijk: Mozzarella di Bufala is wit en bolvormig en verpakt in een zakje met vocht.
 • Smaak: 1
 • Smaakomschrijving: Deze kaas heeft een zeer zachte en verfijnde smaak.
 • Gebruiksmoment: Diner, Gebruiksmoment: Lunch,

  Drank combinatie

  Deze kaas is met de volgende dranken perfect te combineren:


 • Rode wijn licht/fruitig

 • Witte wijn droog


Deel deze kaas!

Recepten met Mozzarella di Bufala