Taleggio

Taleggio

Taleggio is een zachte gewassen korstkaas die afkomstig is uit het gelijknamige dal in het Bergamo gebied. De korst is oranje-roze, met grijze schimmelvlekken. Bij jonge kaas is de korst en het vloeipapier op de kaas eetbaar. Oudere korsten worden licht zanderig. Taleggio is een echte kaas uit Lombardije, met een zacht licht stevig zuivel. De kaas wordt ook geproduceerd in Piemonte en in Veneto. Vroeger werd de kaas alleen geproduceerd in de zomer, maar tegenwoordig gedurende het hele jaar. Taleggio behoorde tot de "stracchino" kazen. Dit zijn zachte vierkante kazen uit Lombardije, die werden gerijpt in grotten. Door de natuurlijke luchtcirculatie vormden die grotten een goede leefomgeving voor de schimmels en de gisten. Deze geven deze kaas de uniek geur en smaak. Nu vindt nog slechts 30% van de rijping plaats in deze grotten. De korst van de kaas is rossig en elastisch. De kaas is herkenbaar aan de strepen in de korst met daarin de blauwgrijze schimmel. De smaak is heerlijk zacht, licht zoet en een combinatie van witte truffels en amandelen. Hou ouder de kaas is hoe sterker de smaak.

 

Productie zone
Taleggio is geproduceerd en gerijpt in tien provincies in het noorden van Italië:Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Milaan, Pavia e Treviso.

Historische oorsprong
Taleggio, ook bekend als "stracchino", was een gewaardeerde en gewildekaas in de middeleeuwen. De BOB werd erkend met Reg.CE 1107-1196. DeProtection Association werd istituted in 1979 en heeft 88 leden.

Productkenmerken
Dit wit tot strokleurige kaas heeft een compacte consistentie die is zachteronder de van nature roze, dun, zacht, rimpels korst. Het heeft een karakteristieke, aromatische Nore en een milde smaak met een zeer lichtesporen van de zuurgraad en de nasmaak van truffels.

Productietechnieken
Taleggio is geproduceerd met moderne middelen en traditionele methoden met behulp van koemelk. Het is met de hand gezouten of gepekeld en oudergedurende 35 dagen bij een gecontroleerde temperatuur op houten planken in kelders of koelhuizen, met de kenmerkende microflora, die zijn karakteristiekevorm ontwikkelt.

Voedinsgwaarden
100 gram kaas bevatten: 294Kcal, 18 g eiwitten, 460mg Calcium, Magnesium22mg, 25g vet, vitamine A, E Band

Hoe te genieten
Perfect als tweede cursus of aan het einde van uw maaltijd, altijd samen met derode wijnen. Om gegeten te worden bij kamertemperatuur, niet koud.

Etikettering
Elk wiel is voorzien net na de productie en elke verpakking draagt ​​hetConsortium Logo.

Drank combinatie

Dit recept is met de volgende dranken perfect te combineren:

  • Rode wijn licht/fruitig Rode wijn licht/fruitig
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Search Aantal resultaten: 410
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Diner, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Smaaksterkte: Romig

Kaas

  • Merknaam: Castelli, Marco Oro
  • Productnaam: Taleggio
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Gewassen korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 48
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Nee
Sla dit product op